Målsägandebiträde

Målsägandebiträde i brottmål

Att vara brottsoffer i en rättsprocess kan vara obehagligt och jobbigt på många sätt. Har du blivit utsatt för ett brott som kan ge fängelse för den tilltalade har man rätt till ett målsägandebiträde. Detta gäller vid exempelvis misshandel eller sexualbrott. Som målsägande behöver du inte betala någonting för ditt målsägandebiträde, det bekostas av staten. Du som målsägande har rätt att utse vem du vill som ditt ombud varför det är viktigt att utse en advokat eller jurist med stor kunskap. 

Målsägandebiträdets främsta uppgifter är att stötta och företräda brottsoffer i rättsprocesser. Målsägandebiträdet kan föra din talan om enskild anspråk, exempelvis skadestånd. En annan del av uppdraget är att stötta målsäganden i förhör och överklaga ärendet till hovrätt. Målsägandebiträdet är således med och stöttar dig genom hela processen. 

Som brottsoffer och målsägande i en rättsprocess befinner man sig ofta i en sårbar och väldigt jobbig situation varför det är oerhört viktigt att kunna känna förtroende för och lita på sitt biträde. Vi på Advokatfirman Segerström är specialiserade inom brottmål och har därför stor erfarenhet av arbete som målsägandebiträde. När du anlitar Advokatfirman Segerström kan du därför lita på att dina rättigheter tillvaratas på bästa sätt och att du får den ersättning du har rätt till.

målsägande
help